PROCentrum Academie

PROCentrum Academie

van startbekwaam rijinstructeur naar vakbekwaam specialist ‘bijzonder’ rijonderricht

Altijd al gedroomd van een baan waarin je lesgeeft op het hoogste niveau? Een vak waarin geen dag hetzelfde is en waarbij je steeds wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf en je studenten te halen?

Maak dan nu een vliegende start op weg naar misschien wel een boeiende en veelbelovende carrière als docent vakspecialistisch rijonderricht. Op 2 september 2024 start PROCentrum een uniek onderwijsprogramma waarin we je in eerste instantie opleiden tot WRM* bevoegd rijinstructeur voor de categorie B. Na het behalen van je bevoegdheidspas ga je een jaar lang ervaring opdoen in het verzorgen van rijonderricht aan leerlingen die hun rijbewijs willen halen.

‘Huh?’ Horen we je denken… ‘Wat heeft dát nu met mijn ambitie te maken, vakspecialistisch rijonderricht geven?’ Nou, eigenlijk heel veel als we eerlijk mogen zijn! Die eerlijkheid gebiedt ons namelijk om hier te vermelden dat niet iedereen in staat zal zijn om te voldoen aan de hoge standaard die gevraagd wordt van een docent vakspecialistisch rijonderricht. Is dat dan erg? Wij vinden van niet, zolang je motivatie om rijinstructeur te willen worden maar voortkomt uit je passie om een bijdrage te leveren aan het onderwijs en de ontwikkeling van anderen.

In het jaar waarover we eerder spraken, ga jij ontdekken of je inderdaad voldoende gemotiveerd bent kennis en ervaring te delen, anderen te inspireren en ook zelf te willen groeien en leren. Bovendien leer je verschillende onderwijsleermethodes in de praktijk toe te passen, waarbij je ervaart hoe verschillend studenten soms kunnen zijn in hun leercurve. Een methode die voor de één prima werkt, mist bij de ander zijn effect volledig. Als docent leer je hierop inspelen en verfijn je de methodieken die je als WRM docent zijn aangeleerd. Deze vaardigheden zijn ook in het vakspecialistisch onderwijs onontbeerlijk met één groot verschil: de tijd die je als docent krijgt om je eigen waarnemingscyclus te doorlopen zul je met de factor 5 moeten vermenigvuldigen om met dezelfde rust aanwijzingen te geven en de kalmte uit te stralen waarmee je de student het vertrouwen geeft dat jij alles onder controle hebt, ook als hij fouten maakt.

Terwijl jij ontdekt of het vak van rijinstructeur iets voor jou is, monitoren wij je ontwikkeling en groeicurve. Toon jij je passie én heb je het talent om verder te groeien, dan bieden we jou een plaats aan op ‘Top Gun’ academie van PROCentrum. Hier leiden wij de meest getalenteerde rijinstructeurs op tot niveau 1, 2 en 3 binnen het vakspecialistisch rijonderricht.

Na opnieuw een intensief leerproces ben je start bekwaam om les te geven op niveau 1. Je mag dan instructie geven aan bestuurders van voorrangsvoertuigen uit de opsporing, hulpverlening en defensie en leert deze bestuurders onder andere om vlot, veilig en verantwoord met optische en geluidssignalen te rijden. PROCentrum biedt je, nadat je geslaagd bent voor deze opleiding een vast contract aan binnen ons team van rijdocenten. En dat is nog maar het begin! Bij PROCentrum staat jouw continue ontwikkeling centraal. Van motorinstructie tot het verzorgen van rijlessen in gepantserde voertuigen in risicogebieden, via onze academie bieden wij je een breed scala aan mogelijkheden. Na het doorlopen van diverse opleidingen en intensieve trainingen bestaat zelfs de mogelijkheid om door te groeien naar docent op niveau 3, het hoogst meetbare rij- en instructieniveau voor overheidsdiensten met vrijstelling en/of optische en geluidssignalen. De PROCentrum Academie biedt zowel dagonderwijs als zaterdagonderwijs, zodat jij zelf kunt bepalen hoe snel je jouw nieuwe carrière wilt starten.

Wil jij ook deel uitmaken van ons prestigieuze team waarin je een bijdrage levert aan de veiligheid van onze hulpverleners? Kom naar onze voorlichtingsdagen en ontdek hoe PROCentrum jouw carrière een vliegende start kan geven! Tijdens de voorlichtingsdagen informeren we je ook over de mogelijkheden om een studieovereenkomst aan te gaan met de PROCentrum Academie. Daarmee bieden we je de gelegenheid om je carrière switch ook financieel te realiseren. Er zijn opties om zowel je studie als je inkomen tijdens de opleiding te verzekeren.

De voorlichtingsdagen voor de PROCentrum Academie vinden plaats op de navolgende dagen:

  • 30 maart 2024 van 13.00 tot 16.00 uur. Locatie De Waal 5, 5684 PH, Best
  • 6 april 2024 van 13.00 tot 16.00 uur. Locatie De Waal 5, 5684 PH, Best
  • 4 mei 2024 van 13.00 tot 16.00 uur. Locatie De Waal 5, 5684 PH, Best
  • 1 juni 2024 van 13.00 tot 16.00 uur. Locatie De Waal 5, 5684 PH, Best

*Wet Rijonderricht Motorrijtuigen

.